ÇFARË DËNIMI KANË ATA QË BETOHEN PËR DIÇKA DHE PËRSËRI TË KUNDËRTËN E VEPROJNË?

0
317
Kurana El Basmak, Yemin Etmek, Vallahi Billahi Tillahi

Pyetje: Esselamu alejkum! Desha t’ju pyes se çfarë dënimi kanë ata persona të cilët e vendosin dorën në Kuran dhe betohen për diçka dhe përsëri të kundërtën e veprojnë?

Përgjigje: Alejkum selam! Për sa i përket betimit dhe thyerjes së tij, duhet të dihet se për çfarë çështje është bërë dhe pse e kanë thyer atë. Gjithsesi nëse bëhet fjalë për një betim që kur premtojnë diçka dhe nuk e mbajnë, atëherë gjynahu i tyre është gjynahu i atij që i ngjan munafikut, siç thotë Profeti (alejhi salatu ue selam) në hadithin e tij se “… kur premton nuk e mban atë”, këta persona e kanë për detyrë të shlyejnë thyerjen e betimit.

Justinian Topulli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here