Home Zgjodhëm për ju. AJETI QË E BËRI OMERIN TË QAJ DHE E MBYLLI ATË NJË...

AJETI QË E BËRI OMERIN TË QAJ DHE E MBYLLI ATË NJË MUAJ NË SHTËPI ?!

bën Kethiri, rahimehullah, në tefsirin e ajetit Kur’anorë;
{ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ لَوَاقِعٌ ~ مَا لَهُ مِنْ دَافِعٍ}
” Është e vërtetë se dënimi i Zotit tënd pa tjetër da të ndodhë.
Atë nuk ka kush që mund ta largojë.”
( Et Turë; 7 – 8 ).
Thotë Ibën Kethiri;
Një natë Omeri radijAllahu anhu doli të shëtitej në Medine, i hipur mbi gomarin e tij, dhe pas pak ndëgjoi një njeri duke lexuar suren et Turë.
Omeri e ndaloi gomarin e tij dhe e ndëgjonte lexuesin e Kur’anit, posa arriti lexuesi tek dy ajetet e lartëpërmendur, Omeri zbriti nga Gomari, u mbajt për të dhe tha;
” Ky është betim dhe lajm i vërtetë nga Zoti i Qabes, filloi të qante.
Pas pak, i hypi gomarit të tij dhe shkoi në shtëpinë e tij.
Nga ai çast Omeri u sëmurë dhe qëndroi në atë gjendje për një muaj, njerëzit vinin ta vizitonin duke mos e ditur askush shkakun e sëmundjes së tij.”
Burimi;
Tefsiri i Ibën Kethirit.
Nga arabishtja;
Suad Shabani

Previous articleSi ta dish që Allahu është i kënaqur me ty ?
Next articleDuaja e Zekerias që Allahu ti dhuronte një djalë !