Ajeti që e bëri Omerin të qaj dhe e mbylli atë një muaj në shtëpi ?!!!

0
267

Ibën Kethiri, rahimehullah, në tefsirin e ajetit Kur’anorë;
{ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ لَوَاقِعٌ ~ مَا لَهُ مِنْ دَافِعٍ}
” Është e vërtetë se dënimi i Zotit tënd pa tjetër da të ndodhë.
Atë nuk ka kush që mund ta largojë.”
( Et Turë; 7 – 8 ).

Thotë Ibën Kethiri;
Një natë Omeri radijAllahu anhu doli të shëtitej në Medine, i hipur mbi gomarin e tij, dhe pas pak ndëgjoi një njeri duke lexuar suren et Turë.
Omeri e ndaloi gomarin e tij dhe e ndëgjonte lexuesin e Kur’anit, posa arriti lexuesi tek dy ajetet e lartëpërmendur, Omeri zbriti nga Gomari, u mbajt për të dhe tha;
” Ky është betim dhe lajm i vërtetë nga Zoti i Qabes, filloi të qante.
Pas pak, i hypi gomarit të tij dhe shkoi në shtëpinë e tij.

Nga ai çast Omeri u sëmurë dhe qëndroi në atë gjendje për një muaj, njerëzit vinin ta vizitonin duke mos e ditur askush shkakun e sëmundjes së tij.”

Burimi;
Tefsiri i Ibën Kethirit.

Nga arabishtja;
Suad Shabani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here