Si të jesh i lumtur?

0
280

Si të jesh i lumtur?

“Që të jesh i lumtur, të mjafton ty nga kjo botë leximi i Kuranit, një shtëpi e qetë, rroba të pakta, një gotë ujë me një copëz buke dhe rroba të pastërta.”

“Vetmia, është mbretëria e të menduarit. Ilaçet janë në farmacinë e përkujtimit.”

“Nëse ngrihesh në mëngjes duke adhuruar Allahun i sigurtë në shtëpinë tënde, i kënaqur me furnizimin tënd, dhe i pasur në zemrën tënde, veçse e ke arritur kënaqësinë e kësaj bote. E nëse ti i ke arritur këto, veçse ke arritur më shumë sesa lumturinë.”

“Mos harro se kjo botë është mashturese dhe nuk e meriton as një çast preoukupimi, andaj ktheje në adhurim ndaj Zotit tënd.”

“Mos u mërzit për këtë botë kalimtare, dhe furnizimet e saj janë të përkohëshme. A thua ndjehesh i mërzitur duke e pasur Allahun për Zot, qan dhe Allahun e ke që të mjafton për gjithçka?! E si mërzitesh kur mërzia kalon me një sexhde dhe buzëqeshja të kthehet me një lutje. Prandaj, kthehu tek Zoti yt se kjo do të jetë e mjaftueshme për ty.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here