Home Ekonomi PTK fiton 24 milionë euro

PTK fiton 24 milionë euro

Post telekomi i Kosovës
Post telekomi i Kosovës

Posta dhe Telekomunikacioni i Kosovës ka rritur performancën financiare në gjashtë mujorin e parë të këtij viti krahasuar më të njëjtën periudhë të një viti më parë. Si rrjedhojë e afarizmit të suksesshëm në tërë sistemin e saj operativ, PTK ka rritur neto fitimin për 10 për qind krahasuar me vitin e kaluar apo 4 për qind mbi biznesplanin e planifikuar të vitit 2012, ose thënë në shifra, fitimi i pastër i PTK-së për këtë gjashtë mujor është 24 milionë euro.

Duke u bazuar në të dhënat aktuale financiare dhe ritmin konstant të këtij afarizmi pozitiv në vazhdimësi, viti 2012 mund të përmbyllet më fitime shumë më të mëdha sesa viti që lamë pas.

Rezultate edhe më të mira financiare pritet të ketë gjatë këtij sezoni veror me përfundimin e ofertave më të reja të lansuara nga ana e PTK-së, ku është vërejtur një gjenerim në rritje i gjithë rrjetit operativ të VALA-s dhe Telekomit (TiK-ut).

“Oferta e fundit e VALA-s që ka të bëjë me uljen e çmimit të numrit nga 5 në 3 euro me 2 euro kredi, ka pasur impakt të menjëhershëm financiar, bazuar edhe në të dhënat faktike të VALA-s që rezulton se brenda vetëm dy javëve të fundit janë shitur rreth 40 mijë numra të rinj, që tregon përveç të tjerash, se numri i përgjithshëm i konsumatorëve të regjistruar nga VALA-a ka arritur saktësisht në 1.320.501 milionë konsumatorë”, është thënë në komunikatën për media të PTK-së.

Gjithashtu, edhe TiK me ofertat më të fundit ka shënuar një rritje kontinuele me ofertat e SIP Phone, TiKon, TiKtv,TiKtel dhe më e fundit oferta Turbo që është shumë e kërkuar nga konsumatorët.

PTK duke e përmbushur parashikimin e objektivave financiar, në një anë, por edhe duke lansuar produkte shumë atraktive dhe të pranueshme për konsumatorët, dëshmon se në rritjen e fitimit në masë të madhe ka ndikuar, sidomos, shtimi i numrit të konsumatorëve, shfrytëzimi më i madh i roamingut, zvogëlimi i kostos së thirrjeve ndërkombëtare dhe masat e ndërmarra nga menaxhmenti ekzekutiv për zvogëlimin e shpenzimeve.

Në periudhën janar-qershor të këtij viti, PTK në të njëjtën kohë ka ulur edhe shpenzimet e përgjithshme operative në masën rreth 13 për qind. /Telegrafi/

Previous articleIlaç i ri për trajtimin e Alzheimerin, Parkinsonin dhe Multisklerozën
Next articleRritja ekonomike vetëm 3.8%