Lutjet të cilat thuhen pas përfundimit të çdo namazi farz

0
742

Lutjet të cilat thuhen pas përfundimit të çdo namazi farz

أستغفر الله، أستغفر الله، أستغفر الله

Estagfirullah! Estagfirullah! Estagfirullah!

I kërkoj falje Allahut! I kërkoj falje Allahut! I kërkoj falje Allahut!

اللهم أنت السلام ومنك السلام، تباركت يا ذا الجلال والإكرام. أخرجه مسلم.

Allahume Entes-Selamu ue Minkes-Selam, Teberakte ja dhel Xhelali uel Ikram!

(O Allah! Ti je Paqedhënësi dhe vetëm prej Teje buron paqja! Ti je përgjithmonë i Begatshëm, o Zotëruesi i madhështisë dhe nderimit!). Transmeton Muslimi

لا إله إلا الله وحده لا شريك له ، له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير ، لا حول ولا قوة إلا بالله ، لا إله إلا الله ولا نعبد إلا إياه ، له النعمة وله الفضل وله الثناء الحسن ، لا إله إلا الله مخلصين له الدين ولو كره الكافرون، اللهم لا مانع لما أعطيت ، ولا معطي لما منعت ، ولا ينفع ذا الجد منك الجد أخرجه ومسلم.
“La ilahe il-lallah uahdehu la sherike leh, lehul Mulku ue lehul Hamdu, ue Huve ala kul-li shejin Kadiir, La haule ue la kuvete il-la bil-lah!

La ilahe il-lallah, ue la ne’abudu il-la Ijjahu, lehu en-ni’ametu ue lehul fadlu ue lehu eth-thenaa el-hasen!

La ilahe il-lallah muhlisiine lehu ed-diine ve leu kerihel kafiruun. Allahumme la mani’a limaa e’atejte ve la mu’tije lima mene’ate ve la jenfe’u dhel xhedd minkel xhedd.”

“S’ka të adhuruar me të drejtë veç Allahut, Një dhe i Pashoq! Atij i takon sundimi dhe lavdia, dhe Ai është i Plotfuqishëm për çdo gjë! S’ka ndryshim e as fuqi pa ndihmën e Allahut. Dhuntitë dhe mirësitë janë prej Tij dhe vetëm Atij i takon lavdërimi më i mirë!

S’ka të adhuruar tjetër përveç All-llahut. Me sinqeritet Atij i besojmë dhe i nënshtrohemi, edhe pse këtë e urrejnë pabesimtarët

O Allah! Nuk mund ta ndalojë askush atë që e ke dhënë Ti, dhe s’ka kush të japë atë që Ti e ke ndaluar! Të pasurit apo njeriut me pozitë nuk mund t’i bëjë dobi tek Ti pasuria a pozita e tij, por i bën dobi veçse puna e mirë!” Muslimi.

SubhanAllah (33 herë), Elhamdulil-lah (33 herë), Allahu Ekber (33 herë)

لا إله إلا الله وحده لا شريك له، له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير، غفرت خطاياه
وإن كانت مثل زبد البحر. أخرجه مسلم.
La ilahe il-lAllahu uahdehu la sherike leh, lehul mulku ue lehul hamdu ue huve ala kul-li shej’in kadir.

I Dëlirësuar nga çdo mangësi është Allahu! Allahut i takon lavdërimi! Allahu është më i madhi!

(S’ka të adhuruar me të drejtë veç Allahut, Një dhe i Pashoq! Atij i takon sundimi dhe lavdia, dhe Ai është i Plotfuqishëm për çdo gjë!). – Në lidhje me këtë hadith Profeti (Paqja qoftë mbi të!) ka thënë: “Kush e thotë këtë dhikër pas çdo namazi, i falen gjynahet edhe nëse janë sa shkuma e detit”. Muslimi.

Lexon Ajetin Kursij: “Allahu la ilahe il-la huvel Hajjul Kajjum…” {El Bekare: 255}

اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Profeti (Paqja qoftë mbi të!) ka thënë: “Kush e lexon pas çdo namazi, nuk e pengon nga hyrja në xhenet asgjë tjetër veç vdekjes.” E transmeton En Nesai dhe e ka saktësuar Ibën Hibani.

Lexon tre suret e fundit të Kuranit:

“Kul huvAllahu Ehad…” {El Ikhlas} “Kul Eudhu bi Rabbil felek…” {El Felek} “Kul eudhu bi Rabbin Nas…” {En Nas}

Hadithin për leximin e këtyre tre sureve e transmeton Ahmedi me zinxhir transmetimi të saktë.

سورة الإخلاص
بسم الله الرحمن الرحيم

﴿ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ (1) اللَّهُ الصَّمَدُ (2) لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ (3) وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ (4﴾

سورة الفلق
بسم الله الرحمن الرحيم

﴿ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ (1) مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ (2) وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ (3) وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ (4) وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ (5 ﴾

سورة الناس
بسم الله الرحمن الرحيم

﴿ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ (1) مَلِكِ النَّاسِ (2) إِلَهِ النَّاسِ (3) مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ (4) الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ (5) مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ (6 ﴾

Pastaj thotë:

لا إله إلا الله وحده لا شريك له له الملك وله الحمد يحيي ويميت وهو على كل شيء قدير

La ilahe il-lall-llahu uahdehu la sherike leh. Lehul mulku ue lehul hamdu, juhji ue jumit, ue huve ala kul-li shej’in kadir

“S’ka të adhuruar me të drejtë veç Allahut, Një dhe i Pashoq! Atij i takon sundimi dhe lavdia, Ai e jep jetën dhe cakton vdekjen! Dhe Ai është i Plotfuqishëm për çdo gjë!” – Thuhet dhjetë herë pas namazit të sabahut dhe akshamit. E transmetojnë Tirmidhiu dhe Ahmedi

Përgatiti: Edmond AJDINI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here