Home Zgjodhëm për ju. Kujdes! Mishi i bluar nuk duhet të qëndrojë gjatë në ngrirësen e...

Kujdes! Mishi i bluar nuk duhet të qëndrojë gjatë në ngrirësen e frigoriferit! Arsyeja është sepse …

Shumë njerëz në gjithë Botën e mbajnë mishin e bluar në frigorifer të ngrirë. Por në shumë raste njerëzit e vendosin atë në ngrirëse për një kohë të gjatë. Mishin e bluar është e rrezikshme ta mbani në frigorifer me ngrirje të thellë për një kohë të gjatë.

Gjatë studimeve rreth kësaj tematike është vënë re procesi që ndodh. Ky është procesi që zhvillohet në mishin e bluar: mishi bluhet, përzihet me ajër dhe ndikimi i oksigjenit vazhdon, ndërkaq bakteret me llojet e tjera të mishit bartin rrezikun e kontaminimit, sepse kur mishi ngrihet mikroorganizmat vetëm vdesin dhe pas shkrirjes mund të vazhdojnë jetën e tyre dhe të rrezikojnë shëndetin tonë. Mishi gjatë bluarjes mbushet me ajër të cilin është shumë e vështirë të nxirret nga mishi, madje edhe me vakum, ndërkaq ai ajër nga yndyra e cila mund të përbëjë edhe deri në 30 për qind të mishit, krijon produkte oksiduese të cilat janë të dëmshme.Njerëzit më vonë i fusin në organizëm dhe rrezikojnë të sëmuren.Sa më gjatë të ruhet mishi i bluar në frigorifer me ngrirje të thellë, situata do të jetë edhe më e keqe. Këshillohet që mishi i bluar i vendosur në figorifer të ngrirë të konsumohet sa më shpejt.

Previous articleA e dini se në shumicën e supermarketave ndodh kjo ? Duhet ta dini …
Next articlePërse qan Krokodili ?!