Home Lajme ERDOAN: FMN-SË DO TI JAPIM BORXH EDHE 5 MILIARDË DOLLARË

ERDOAN: FMN-SË DO TI JAPIM BORXH EDHE 5 MILIARDË DOLLARË

af3aa934-1738-4672-b8f9-f953d6e2ea46-444x333Kryeministri Rexhep Tajip Erdoan i ka bërë një vlerësim rendit të ditës.
Erdoan: FMN-së do ti japim borxh edhe 5 miliardë dollarë

Kryeministri Rexhep Tajip Erdoan i ka bërë një vlerësim rendit të ditës.

Kryeministri Erdoan në Këshillin e Marrëdhënieve Ekonomike me Jashtë dha informacione në lidhje ambasadat, dhe konsulencat tregtare dhe vuri në dukje se në vitin 2012 vendet ku nënshtetasit turq mund të udhëtojnë pa vizë janë ngritur në 64.

Kryeministri Erodan gjithashtu theksoi se ndërkohë që rezervat e Bankës Qendrore 10 vjet më parë kanë qenë 27,5 miliardë dollarë, tashmë ato kanë arritur në 120,2 miliardë dollarë.

Ai tha se edhe borxhi i Turqisë në FMN ka rënë në nivelin 890 milionë dollarë dhe se ky borxh do të jetë eliminuar deri në muajin mars të vitit 2013. “Ne do t’i japim borxh FMN-së edhe 5 miliardë dollarë”, tha kryeministri turk.

Kryeministri nënvizoi se Turqia do të vijojë të thyejë rekorde në çdo fushë dhe tha: “Politika jonë e ekonomisë është testuar disa herë. Ekonomia jonë doli me sukses në 3 zgjedhje të përgjithshme, 2 vendore dhe 2 referendume.

Erdoan në vlerësimin e tij vuri në dukje se të gjitha agjencitë ndërkombëtare kanë folur me lëvdata për Turqinë dhe duke e kritikuar Agjencinë Ndërkombëtare të Vlerësimit të Kredisë Standard& Poor’s e cila e ka rritur 6 shkallë notën e Greqisë tha se këto janë qëndrime politike.

Lidhur me objektivat e vitit 2023 Kryeministri Erdoan tha se ata duhet të realizojnë reforma edhe më të mira për çështjet e teknologjisë dhe demokracisë së avancuar.

Ai shtoi se ata kanë arritur të lëshojnë me sukses në hapësirë Satelitin Göktürk 2 prej të cilit kanë filluar të marrin edhe sinjalet e para.

Duke rikujtuar se inflacioni ka rënë në një numër me një shifër, Kryeministri tha: “Ne do të prodhojmë avionin, automobilin dhe raketat tona” dhe dha sihariqin se së shpejti do të fillojnë punimet për “Kanalin Stambolli”.

Previous articleEGJIPT – OPOZITA NJOFTON SE DO TË APELOJË REZULTATIN E REFERENDUMIT
Next articlePOROSI PËR ATA QË POSTOJNË NË RRJETET SOCIALE