REAGIM NGA FORUMI I TË RINJVE MUSLIMANË Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit, përshëndetjet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhammedin paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të, mbi familjen e tij dhe mbi të gjithë ata besimtar që e...
Përcillet se Enes bin Malik – radijallahu anhu – i tha Aishes – radijallahu anha: “ O nëna e besimtarëve, më trego për tërmetet? Ajo tha: ‘ Nëse lejojnë imoralitetin, pinë në masë alkolin dhe përhapen shumë veglat muzikore, atëherë...
Xhemati i Kosovës 145.961.91 € ndihmë për Lagjen “Hasanbeg” të Shkupit Në aksionin e Bashkësisë Islame të Kosovës të xhumasë së 12 gushtit për ndihmë banorëve të lagjes Hasanbeg të Shkupit të cilët pësuan nga përmbytjet dhe vërshimet, nëpër xhamitë...
Mos vrisni fëmijë Mos vrisni të moshuar Mos i vrisni gratë Mos i vrisni të sëmurët Mos i vrisni murgjërit e as priftërinjtë Mos i gjymtoni të vdekurit Mos i therni kafshët vetëm kur jeni të uritur Mos preni pemë Mos i shkatërroni faltoret apo kishat Mos i vrisni...
E ashtëquajtura Organizata për Mbrojtjen e Integriteti dhe Dinjitetit Kombëtar “Shqiptari” ka bërë një thirrje ekstreme në shkelje të plotë të ligjeve të vendit. Përmes një deklarate të kësaj organizate bëhet thirrje për vrasjen e të gjithë atyre personave që...
Gjilan – Është identifikuar personi i cili ka hipur dhe ka dëmtuar minaren e xhamisë në fshatin Velekincë të Gjilanit. Bëhet fjalë për shtetasin serb B.V, i moshës 35-vjeçare. Kështu ka konfirmuar për KosovaPressin, zëdhënësi i Policisë së Kosovës për...
Allahu i Madhëruar thotë: “Allahu nuk do t’ua zbulojë të fshehtën (që vetëm Ai e di)…” Al Imran,179 Allahu i Madhëruar thotë: “Thuaj: “Unë nuk ju them se zotëroj thesaret e Allahut apo se e di të padukshmen dhe as...
Në një hadith përmendet që Pejgamberi s.a.v.s. ka pyetur për një sahab të sëmurë, ndërsa ata i thanë se ka vdekur. Ai pyeti a ka thënë ai sahab diç para vdekjes, ndërsa ata i thanë se ka thënë diç, por...
Hixhameja dhe vlerat e saj Profeti (s.a.v.s) ka thënë: “Natën e Israsë nuk kalova pranë ndonjë prej banorëve të qiellit veçse më ka urdhëruan për të bërë hixhame.” Ndërsa në një transmetim “më thanë: urdhëro umetin tënd për hixhame.” Falënderimi i...

POSTIMET AKTUALE

REAGIM NGA FORUMI I TË RINJVE MUSLIMANË Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit, përshëndetjet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhammedin paqja dhe mëshira e Zotit...